4/09/2007

Filoskål med skaldyrssalat

10 pers.

4 Stykker filodej á 20 x 20 Cm.

400 g friske krebsehaler i lage
400 g friske rejer i lage
100 g krabbekød friskt, eller frost
10 grønne dampede muslinger til pynt

500 g friske grønne asparges
2 bdt. Rucola
1 bk. Feldsalat
1 stort Lollo rosa eller 2 små
15 cherry tomater
1 frisk ananas skåret i små tern uden skræl
5oo g blå druer skåret i halve og uden kerner.


Filodejen skæres i 20x20 cm og 4 stk. dej pr. person pensles med olie og lægges oven på hinanden.
Et glas eller en skål pensles med olie, og dejen lægges ud over, der må gerne være en kant,
Bages i ovnen til de er gyldne, afkøles og er klar til brug.

De grønne asparges skæres enderne af, og de dampes 1.min i kogende vand.
Skæres i stykker på ca. 2 cm.

Salaten skylles grundigt, og Lollo rosa salaten plukkes.
Cherry tomaterne skæres i halve.

Det hele blandes med lidt oliven olie og til sidst tilsættes skaldyrene.


Dressing.

½ l 38 % cremefraise
½ bdt. Purløg hakket fint
½ bdt dild hakket fint
½ dl ravigotte sauce.
1 tsk. Aromat.
½ spsk. Tomat pure koncentrat.
½ citron

Salt, peber

Det hele blandes sammen og dressingen smages til med citronsaft, salt og peber
Skal helst trække nogle timer i køleskabet.

Anretning

Salaten fyldes i filoskålen lige inden servering, og der ligges en pæn klat dressing på toppen.Til sidst den dampede grønne musling, og der pyntes med tomatfilet og pæn dusk dild.

Ingen kommentarer: