4/09/2007

Blåmuslinger med grøntsagscreme fra Bretagne

5 Personer.

1250 Gr. Blåmuslinger
¼ Bdt. Persille
1 Løg
3 Dl. Hvidvin
Salt og peber
1 Blomkålshoved
4 Porrer
1 Salathoved
60 Gr. Smør
1 Stilk Bladselleri
¼ dl. Creme Fraiche 38 %

Muslingerne skrubbes grundigt og vaskes.
Løg og persille hakkes fint og kommes i en gryde sammen med muslingerne.
Der krydres med salt og peber, hvidvin tilsættes og muslingerne gives et opkog.
Så snart muslingerne har åbnet sig, fjernes skallerne og eventuelt skæg.

Suppen sies og stilles til side.
Muslingerne holdes varme.

Grøntsagerne renses: Blomkålen skæres i buketter og porrerne i tykke skiver.
Hovedsalaten plukkes i små stykker, og sellerien skæres i stykker.
Grøntsagerne dampes i smør i en stor gryde og koges af med 5 Dl. Vand samt muslingesuppen.

Når grøntsagerne er møre, pureres suppen i en blender, creme fraiche røres i purésuppen, og muslingerne tilsættes.
Kan afpyntes med grøntsagsjulienne og muslinger i skal.

Hældes i forvarmede tallerkener og serveres straks.

Ingen kommentarer: