4/09/2007

Blåmuslinger dampet i mørkt øl og spidskommen

5 personer

2 kg blåmuslinger
Olivenolie
1/4 knoldselleri1 gulerod
1 porretop
2 fed hvidløg1 spsk. hel spidskommen
2-3 kviste frisk timian
3 cl. Rød Aalborg akvavit 1 dl mørk øl (f.eks. Porter)
2 dl fiskefond
200 g koldt smør
Salt, peber

Fremgangsmåde:
Rens og sorter muslingerne.Skær selleri, porre og gulerod i tynde strimler (julienne). Hak hvidløget groft.Knus de hele spidskommenfrø ganske let.Varm olien op i en stor fladbundet gryde. Vend urter, krydderier og muslinger i den varme olie. Tilsæt fiskefond, akvavit og øl. Damp muslingerne under låg 5-6 minutter, til alle muslinger åbner sig.
Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Servering:
Læg muslingerne i dybe tallerkener eller skåle og hold dem varme.
Monter væden med de kolde smørtern og hæld suppen over muslingerne.
Pynt med lidt grønt.

Ingen kommentarer: