4/18/2007

3 Crostini m. marinerede tomater, svampe og gorgonzola/Spinat

6 Tomater
1 Løg
½ Bdt. Persille
4 Spsk. Olivenolie
3 – 4 fed hvidløg

250 Gr. champignoner
Champignonstokken fra fyldte champignon
3 – 4 Dl. Piskefløde
2 – 3 Tsk. Mel
Salt

200 Gr. frossen spinat
100 Gr. gorgonzola
2 Dl. Piskefløde
Salt

Tynde skiver daggammelt flutebrød

Brødet bør have en overflade på størrelse med ¼ skive franskbrød.
Brødet skæres i ½ Cm. tykkelse

Marinerede tomater: Tomaterne skæres i fine tern med eller uden skind.
Løget renses og hakkes fint.
Persillen skylles grundigt og hakkes med det pillede hvidløg.
Det hele blandes sammen med olien og krydres med salt. Hviler ca. ½ time i køleskab.

Champignon: Champignonerne renses og skylles grundigt for jord.
Skæres i tynde skiver og ristes gyldne i sauterpande.
Lidt mel tilføres og fløden kommes ved.
Koges ind og smages til med salt, stilles til afkøling for senere at blive smurt på brødskiverne.

Gorgonzola/Spinat: Hvis spinaten er frisk, skylles den grundigt og ribbes for stilke.
Er den frossen tøes den op og befries for væde.
Spinaten sauteres i ca. 5 minutter, og afdrypper i sigte.
I en gryde smeltes gorgonzolaen forsigtigt, fløden tilføres og spinaten tilsættes, og det hele indkoger lidt i ca. 5 minutter, tilsmages med salt, og stilles til afkøling.

De 3 slags fyld smøres på brødstykkerne, og toasten bages i ovnen i 5 - 7 minutter ved 200° C.

Ingen kommentarer: