125
Gr. Torskefilet
50
Gr. Rejer
750 Gr.
Asparges
1
Æg
50
Gr. Piskefløde
1 Spsk.
Citronsaft
Sellerisalt
Salt og
peber
Sprøjtepose
500
Gr. Tynde snackgulerødder
6 Ringe
Ø6 og H3
Husholdningsfilm
Fiskeben
800
Gr. Hummerskaller
1
Skalotteløg
½ Hvidløg
25
Gr. Persillerod
25
Gr. Selleri
½ Stjerneanis
1
Gulerod
1/4
Fennikel
Persillestilk
1 Dl. Hvidvin
2 Spsk. Olivenolie
Salt
og Peber
1
Spsk. Tomatpuré
4 Dl. Fiskefond
Citronsaft
1
– 2 Dl.
Piskefløde
Hummerpasta
Cognac
2
Skiver ristet rugbrød
Tilberedning:
Skær
hovederne af aspargesene i nøjagtigt 4 Cm. længde.
Skær
25 Gr. Aspargesstængler i tynde skiver.
Skær
snackgulerødderne i nøjagtigt 4 cm. længder, 2 stykker af hver gulerod, spids
og skær dem, så de får samme tykkelse og spidshed som aspargesene.
Kog
gulerødderne i spilkogende saltet vand i 1 minut, køl dem af i isvand og stil
til side.
Kør
torskekødet og rejerne (minus de 6 stk. største pæneste rejer) seje med salt
på blenderen.
Tilsæt
æg og fløde og blend 30 sekunder inden der kommes de fintsnittede
aspargesstængler i, blend dem i farsen på 10 sekunder.
Smag
til med sellerisalt, peber, salt og citronsaft.
Rist
hummerskallerne i olivenolien, tilsæt grøntsager i mindre stykker og rist det
hele grundigt.
Tilsæt
tomatpuré, hvidvin og stjerneanis, kog ned og tilsæt fiskefond.
Skru
ned for varmen, når fonden koger og lad simre i ca. 45 minutter.
Sigt
fonden og kog ind til ca. det halve.
Tilsæt
fløde og kog bisquén ind til rette konsistens, eller jævn med lidt maizena.
Smag
til med salt, peber, evt. lidt hummersmør, lidt citronsaft og meget lidt cognac.
Læg
et stykke husholdningsfilm over metalringen, så der er 10 cm. film rundt om
ringen.
Tryk
film ned i ringen sprøjt fiskefars i 1 cm. tykkelse ned i ringen.
Stil
nu skiftevis asparges og gulerødder rundt langs kanten, godt trykket ned i
fiskefarsen.
Fyld
yderligere 2 cm. fiskefars i ringen, og tryk en stor flot reje ned i toppen.
Tag
en passende lille bradepande, og fyld med kogende vand.
Stil
torskekronerne op i bradepanden, og der skal nu være 1 cm. vand op af ringene.
Sæt
torskekronerne i ovnen ved 100° C. i ca. 50 minutter, og til kernetemperatur
70° C.
Tør
2 skiver rugbrød i ovnen ved 120° C.
Anretning
Stil
den varme laksekrone midt på tallerkenen, læg hummersauce rundt om og drys med
ristet rugbrød.
Velbekomme!


Ingen kommentarer:
Send en kommentar