3
Æg                             
45 Gr.
Sukker                                 
½
Vanillestang
4
Dl. Sødmælk                
100 Gr. Mørk
chokolade                    
¼ Spsk. Kanel
stødt
5
Blade Husblas               
1 Spsk.
Caribisk Rhum                       
2,25
Dl. Piskefløde
50
Gr. Hvid chokolade
40
Gr. Sukker
Tilberedning:
Del
æggene.
Pisk
æggeblommerne med sukker og vanillekorn til en tyk creme.
Varm
mælken op, og rør den i æggemassen.
Findel
chokoladen og, og tilsæt den sammen med kanelen.
Smelt
chokoladen under omrøring, og tag så gryden af komfuret.
Opblød
husblasen i koldt vand, tag husblasen op af vandet og smelt med forsigtighed i
en gryde sammen med rommen.
Den
må ikke koge, men den skal være varm.
Rør
husblasen i chokoladecremen, og lad den stivne.
Smelt
sukkeret på en pande, hæld det på et stykke bagepapir og lad det stivne.
Knus
nougaten med en kødhammer, i en frysepose eller i en blender.
Fløden
letpiskes, æggeblommerne ligeledes.
Rør
først den letpiskede fløde i den stivnede creme og dernæst de stiftpiskede
æggehvider.
Fyld
cremen i 6 smurte forme, og sæt den i køleskabet.
Når
den er helt stivnet tages den ud af formen, sættes den på et stykke bagepapir,
og der pyntes med et gitter af smeltet hvid chokolade.
Anretning:
Sæt
den caribiske creme med hvidt chokoladegitter midt på tallerkenen, og der skal
kun være gitter på selve cremen.
Drys
med nougatstøv eller nougat crunch.
Kan
med fordel anrettes med grillet ananas, syltet kiwi eller lunet sød Pitahaya.
Velbekomme!

 

Ingen kommentarer:
Send en kommentar