2/26/2015

Caribisk creme med chokoladegitter og nougat.




6 Personer:

3 Æg                             
45 Gr. Sukker                                 
½ Vanillestang
4 Dl. Sødmælk                
100 Gr. Mørk chokolade                    
¼ Spsk. Kanel stødt
5 Blade Husblas               
1 Spsk. Caribisk Rhum                       
2,25 Dl. Piskefløde

50 Gr. Hvid chokolade

40 Gr. Sukker

Tilberedning:

Del æggene.
Pisk æggeblommerne med sukker og vanillekorn til en tyk creme.

Varm mælken op, og rør den i æggemassen.
Findel chokoladen og, og tilsæt den sammen med kanelen.
Smelt chokoladen under omrøring, og tag så gryden af komfuret.

Opblød husblasen i koldt vand, tag husblasen op af vandet og smelt med forsigtighed i en gryde sammen med rommen.
Den må ikke koge, men den skal være varm.
Rør husblasen i chokoladecremen, og lad den stivne.

Smelt sukkeret på en pande, hæld det på et stykke bagepapir og lad det stivne.
Knus nougaten med en kødhammer, i en frysepose eller i en blender.

Fløden letpiskes, æggeblommerne ligeledes.
Rør først den letpiskede fløde i den stivnede creme og dernæst de stiftpiskede æggehvider.

Fyld cremen i 6 smurte forme, og sæt den i køleskabet.
Når den er helt stivnet tages den ud af formen, sættes den på et stykke bagepapir, og der pyntes med et gitter af smeltet hvid chokolade.

Anretning:

Sæt den caribiske creme med hvidt chokoladegitter midt på tallerkenen, og der skal kun være gitter på selve cremen.
Drys med nougatstøv eller nougat crunch.
Kan med fordel anrettes med grillet ananas, syltet kiwi eller lunet sød Pitahaya.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: