10/10/2011

Catalansk salat ”Esqueixada” med torsk.


5 Personer.

400 Gr. Torskefilet

6 Spsk. Jomfruolivenolie
2 Spsk. Sherryeddike
Finthakket chili
2 Fed finthakket hvidløg
1 Spsk. finthakket persille
Salt

1 Rød og 1 grøn peberfrugt
4 Blommetomater
½ Rødløg
2 Spsk. Oliven
15 Capers

Frisk dild
Sprødt flutes


Tilberedning:

Skær torskefileten i tynde skestykker.

Vinaigrette:

Pisk ingredienserne sammen og marinér de tynde torskeskiver min. 2 timer i vinaigretten i en pose, der vendes rundt hvert 30 minut.

Salat:

Grill peberfrugterne hårdt i ovnen eller på en pande, og læg dem i en pose i en time.
Flå skindet af og skær peberkødet i strimler.
Skær rødløget i papirtynde skiver.
Del tomaterne, fjern saft og kerner og skær tomaterne i strimler.

Bland salaten nænsomt med oliven og capers.


Anretning:

Læg den marinerede fisk i en sigte.

Lige inden servering vendes salaten i lidt vinaigrette, og salaten blandes med den marinerede fisk.

Anrettes på tallerkenen, pyntes med lidt dild og spises med lidt sprødt flutes.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: