9/18/2011

Rimet lun Torskeryg i Hybenbisqué med chili og karse.


5 Personer.

250 Gr. Friske rensede hyben
500 Gr. Torskekød
Groft salt
200 Gr. Vand
200 Gr. Tør Hvidvin
50 Gr. Sukker
10 Gr. Salt
200 Gr. Fløde
100 Gr. Sødmælk
Lidt rød frisk chili
Citronsaft
Karse


Tilberedning:

Drys torskekødet med groft salt og pak stramt i film, og lad torskekødet salte i køleskabet i minimum 1 time.

Kog de friske rensede hyben møre i vand, hvidvin, sukker, salt og citronsaft, og blend massen.
Tilsmag med sødmælk, fløde, friskhakket rød chili og citronsaft.
Suppen skal smage af hyben med et ”tvist” af chili og citron, og være ”tynd” som en bisqué!

Den saltede torskeryg bages i filmen i ovnen til bleu konsistens i ca. 8 – 10 minutter.


Anretning:

Læg den lune torskeryg midt i den dybe tallerken, og hæld hybenbisqué rundt om torsken.
Drys med frisk karse, og servér retten rygende varm med godt brød.

Ingen kommentarer: