
8 Personer.
(Lav denne klassiske spanske Tapas i dobbelt portion!)
1 Kg. Små, ensartede nye kartofler
Olivenolie
Hakket persille
1 Fed hvidløg uden skal
3 Store fed grovhakket hvidløg
½ Tsk. Salt
¼ l. Olivenolie
2 Pasteuriserede æggeblommer
Frisk citronsaft
Tilberedning:
Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i kvarter.
Dup kartoffelbådene helt tørre.
Varm olie i 1 cm. Højde op i en gryde.
Steg kartoffelbådene og hvidløget i olien og vend nogle gange undervejs.
Efter 15 – 20 minutter er kartoffelbådene møre indeni, men sprøde udenpå.
Tag kartoflerne og hvidløget op med en hulske.
Hvidløgsmayonnaise:
Kør æggeblommerne og hvidløgene seje med salt.
Tilsæt olivenolie lidt efter lidt indtil mayonnaise konsistens opnås.
Hvis mayonnaisen bliver for bastant tilsættes lidt koldt vand.
Smag til med citronsaft.
Anretning:
Hæld hvidløgsmayonnaise på kartoflerne og drys med lidt hakket persille.
Sæt tandstikker ved siden af kartoffelfadet!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar