4/11/2011

Tapasaften - Moules Marineés.


20 Personer.

5 Kg. Friske Blåmuslinger
10 Bananskalotteløg
1 Fl. Hvidvin
150 Gr. Smør
1 Bdt. Hakket kruspersille
2 Dl. Piskefløde
Salt og peber

Estragoneddike
Fransk sennep
Salt og peber


Tilberedning:

Trævlen, der sidder på muslingen, fjernes, og samtidig prøver man, om muslingen er frisk, ved at dreje dens to skaller i modsat retning.
Hvis muslingen på denne måde lader sig åbne, er den fordærvet.
Muslingen skrubbes og vaskes omhyggeligt i koldt vand, kommes i en gryde med kogende lage og dampes ved hurtig ild i ca. 8 - 10 minutter med ovenstående ingredienser.


Anretning:

De kogte muslinger serveres kolde med en marinade af kogefonden, estragoneddike, fransk sennep, samt tilsmagt med salt og peber.

Husk: Muslinger der ikke åbner sig under dampningen, skal kasseres!

Ingen kommentarer: