
20 Personer.
5 Kg. Friske Blåmuslinger
10 Bananskalotteløg
1 Fl. Hvidvin
150 Gr. Smør
1 Bdt. Hakket kruspersille
2 Dl. Piskefløde
Salt og peber
Estragoneddike
Fransk sennep
Salt og peber
Tilberedning:
Trævlen, der sidder på muslingen, fjernes, og samtidig prøver man, om muslingen er frisk, ved at dreje dens to skaller i modsat retning.
Hvis muslingen på denne måde lader sig åbne, er den fordærvet.
Muslingen skrubbes og vaskes omhyggeligt i koldt vand, kommes i en gryde med kogende lage og dampes ved hurtig ild i ca. 8 - 10 minutter med ovenstående ingredienser.
Anretning:
De kogte muslinger serveres kolde med en marinade af kogefonden, estragoneddike, fransk sennep, samt tilsmagt med salt og peber.
Husk: Muslinger der ikke åbner sig under dampningen, skal kasseres!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar