
5 Personer.
2 Rosa grape
2 Alm. Grape
4 Appelsiner
35 Gr. Honning
3 Æggeblommer
Lidt vanillekorn
65 Gr. Honning
2½ Dl. Mælk
25 Gr. Hvedemel
2½ Dl. Piskefløde
2 Tsk. Flormelis
5 Daioleforme
40 Gr. Mandelsplitter
250 Gr. Svesker
2 Dl. Rødvin
150 Gr. Sukker
2 Sorte peberkorn
1 Stang kanel
¼ Stang vanille
2 Laurbærblade
Høvlet chokolade
Tilberedning:
Frugterne skrælles, og frugtkødet skæres fri af hinderne.
Frugtfileterne skæres i smalle både og overhældes med 35 Gr. Smeltet honning og trækker i 10 minutter.
Æggeblommerne piskes med 65 Gr. Honning, hvedemelet og lidt vanillekorn.
2½ Dl. Kogende mælk hældes over under omrøring, hvorefter det hele hældes tilbage i en gryde og opvarmes, til det begynder at tykne.
Herefter skal massen afkøles lidt.
Saften hældes fra citrusfrugterne, koges lidt ind og blandes i gratindejen.
Piskefløden piskes til skum og vendes forsigtigt i.
Frugterne fordeles i 5 smurte Daioleforme.
Gratindejen hældes over, og mandelsplitter kommes på toppen.
Florsukker drysses over gratinen.
Gratineres ved 225° C. i 4 – 5 minutter og serveres straks.
Rødvin bringes i kog med sukker, peberkorn, kanelstang, vanillestang og laurbærblade.
Simrer i 5 minutter.
Sveskerne kommes i rødvinslagen og simrer i 5 minutter, hvorefter svesker og lage hældes i en kold skål og nedkøles i køleskab indtil servering.
Anretning:
Den lune citrusgratin anrettes midt på tallerkenen, svesker placeres på tallerkenen og der stænkes med lidt rødvinslage på tallerkenen, og høvles med lidt chokolade.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar