10/06/2010

Syltede blommer med Mandelsabayonne.

5 Personer.

500 Gr. blommer
50 Gr. sukker(Kan være rørsukker)

50 Gr. groft hakkede mandler
1 – 2 Tsk. Smør
1 Dl. Piskefløde
2 æggeblommer
1 Dl. Hvidvin
25 Gr. florsukker
blokchokolade
Citronmelisse


Tilberedning:


Vask og halvér blommerne, fjern stenene og kom blommerne i en gryde sammen med sukkeret.
Varm blommerne med sukkeret under forsigtig omrøring til lidt væske har dannet sig.
Vurdér om blommerne er færdige og søde nok, ellers giv dem lidt mere varme.
Når blommerne er færdige stilles disse til afkøling.


Sabayonsaucen:

De hakkede mandler varmes i smørret under omrøring.
Mængden af smør skal svare til, hvad mandlerne kan absorbere – ”danse i”.
Mandlerne må ikke brune !
Hæld fløden på, hvorved mandelsmagen bindes i fløden.
Tag gryden fra varmen.

Pisk æggeblommerne, hvidvinen og florsukkeret sammen i en lille gryde.
Stil gryden på svag varme og pisk, til det danner en skummende varm sauce.
Saucen skal forblive luftig men samtidig varmes så meget op, at æggeblommerne legerer.
Vend mandelfløden i saucen, og sabayonsaucen er klar.


Anretning:

Anret den kolde eller lune blommekompot midt på tallerkenen, og montér rundt om med mandelsabayonne.
Kan drysses med høvlet chokolade og/eller citronmelisse.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: