10/06/2010

Æblekage med hjemmelavet müesli og flødeskum.

5 Personer.

5 Store syrlige æbler
1 Spsk. Sukker
1 Spsk. Honning
½ Tsk. Strøgen kanel
1 Dl. Vand
1 Tsk. Vanillesukker
½ Stang vanille

30 Gr. Havregryn
30 Gr. Revet rugbrød
30 Gr. Kokosmel
15 Gr. Blendede hasselnødder
15 Gr. Blendede mandler
15 Gr. Rosiner
Akaciehonning

Flødeskum
Citronmelisse


Tilberedning:

Kernehuset fjernes fra æblerne, og æblerne skæres i mindre stykker.
Æblestykkerne koges med vand, sukker, honning, kanel og vanille til mos konsistens.
Æblemosen stilles i køleskabet.

Havregryn, revet rugbrød, kokosmel, hasselnødder, mandler og rosiner bages/tørres i ovnen til let gylden farve.
Stilles til afkøling, og når massen er lidt lun tilsættes tilpas mængde akaciehonning, således massen er en løst sammenhængende müesli uden megen ”fedtethed”!

Fløden piskes til flødeskum lige inden servering.


Anretning:

Læg et tyndt lag müesli i bunden af portionsskålen.
Læg æblemos ovenpå.
Læg et nyt lag müesli og afslut med et lag æblemos.
Pynt med flødeskum og citronmelisseblad.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: