(Opskriften har jeg fået af Tine fra kantinen
i Advokatfirmaet Kromann Reumert på Rådhuspladsen)
Ca. 10 Stk. 1 Kg´s leverposteje.
2,7 Kg. Svinelever befriet for sener og blod
1,8 Kg. Spæk
6 Store løg
5 Dl. Rasp
3 Spsk. Kokkesalt
6 Tsk. Lyst peber
6 Æg
390 Gr. Mel
390 Gr. Smør
3,3 L. Mælk
10 Ansjosfileter Sprayfedt
10 Leverpostejbakker
Tilberedning:
Hak leveren på hulstørrelse 6, og hak spækket, løgene og ansjosfileterne på hulstørrelse 3 ned i en rørekedel.
Smelt smørret og tilsæt melet og varm til ”Smørbolle” konsistens (Beurre Manié)
Tilsæt mælk, salt og peber og kog massen sammen til en opbagning.
(Rør hele tiden, så opbagningen ikke brænder på.
Rør æg og rasp sammen med ingredienserne i rørekedlen og tilsæt den varme opbagning under omrøring.
Lad leverpostejmassen omrøre i 3 minutter.
Bag leverpostejen ved 180° C. indtil kernetemperatur på 80° C. (Ca. 50 minutter)
Velbekomme!
8/14/2010
Lækker, mager velsmagende leverpostej.
Etiketter:
ansjosfileter,
Forret,
løg,
mælk,
rasp,
Smør,
svinelever,
svinespæk,
Æg
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar