11/29/2009

Sesamristet tun med urter i soyavinaigrette

5 Personer.

300 Gr. rå tunfilet
100 Gr. sesamfrø
1 Tsk. Kokkesalt
2 Spsk. Friskkværnet peber
Sesamolie
Bagepapir

½ Agurk
1 Bdt. Forårsløg
Lidt koriander
Limeskal fra 1 stk. lime
Rød og grøn chili

½ Tsk. Wasabi
1 Spsk. Hvid balsamico
½ Dl. Hvidvin
2 Spsk. Soyasauce
3 Spsk. Sesamolie
Limesaft
Lidt knust hvidløg

Tilberedning:

Rist 50 Gr. sesamfrø nøddebrune i lidt sesamolie og tør dem på køkkenrulle.
Bland alle sesamfrø, peber og salt og læg blanding på bagepapir.
Rul den hele tunfilet i blandingen, således panaden ligger jævnt på overfladen af tunfileten.

Varm en god sliplet pande op med sesamolie til høj temperatur, og steg tunfileten i ca. 20 sekunder på hver side (Lidt afhængig af tykkelsen!).
Den skal være rød ved servering!
Pak den ind i stanniol, og lad den hvile i 1 time – det betyder, at fisken bliver betydelig nemmere at skære med en superskarp kniv.

Skær agurkekød, forårsløg og chili i fine stave og julienne og riv limeskallen på den fine side af rivejernet.

Bland Wasabi, balsamico, hvidvin og soyasauce tilsmagt med lidt knust hvidløg samt sesamolie.
Lad dressingen trække i mindst ½ time.
Tilsmag med limesaft.

Bland 2/3 af dressingen med de rå fintskårne grøntsager, og lad trække koldt i ½ time.

Anretning:

Læg 4/5/6 skiver tyndtskåret tunfilet centreret ud fra midten af tallerkenen.
Læg den marinerede grønsagsblanding på midten af tallerkenen ovenpå tunskiverne, og dryp med den tilbageværende dressing på tunskiverne og mellem skiverne.

Servér lækkert brød til anretningen.

Ingen kommentarer: