5 Personer.
200 Gr. Chokolade
200 Gr. Smør
½ Dl. Brown Ale
150 Gr. Flormelis
200 Gr. Hvedemel
5 Gr. Bagepulver
3 Æg
5 Blade Husblas
4 Pasteuriserede æggeblommer
100 Gr. Sukker
½ Stang vanille
2½ Dl. Piskefløde
Saft af 1 citron
2 Abrikoser
1 Knsp. Safran
Saft af 2 citroner og skal af 1 citron
Saft af 1 appelsin
1 Knsp. Safran
3 udblødte semi-dried abrikoser
1 Spsk. Maizena opløst i lidt vand
200 Gr. Sukker
200 Gr. Mørk chokolade
Tilberedning:
Øl-chokoladekagebund:
Smelt chokolade og smør over vandbad.
Pisk imens flormelis og æg sammen til en god luftig masse.
Køl chokolade/smørmassen lidt ned og vend den derefter i æggemassen.
Tilsæt øl og sigt til sidst mel og bagepulver i.
Det skal kun lige vendes i, der må ikke røres for meget.
Chokoladekagedejen hældes op i 5 smurte Daioleforme i 2 Cm. Højde, og bages ved 200° C. i 20 – 30 minutter.
Køl godt af inden fromagen tilsættes.
Abrikos-safranfromage:
Udblød husblas i koldt vand.
Pisk blommerne hvide med sukker og vanillekorn.
Varm citronsaften op og smelt den udblødte husblas heri.
Skær abrikoserne i små stykker á ½ x ½ Cm.
Pisk fløden let.
Bland æggeblomme-sukkermassen med husblas og vend flødeskum og abrikostern samt safran i.
Hæld fromagen over den kolde chokoladekagebund og sæt på frys, idet vi ikke har så meget tid.
Safran-abrikoscoulis:
Blend abrikoserne med lidt vand til en helt ensartet puré uden klumper.
Bland de øvrige ingredienser undtagen Maizena i og varm op i en gryde.
Jævn med Maizena til sidst.
Stil coulis’en til side og køl af.
Chokoladesnirkler:
Temperér chokoladen og fyld den i en kornet lavet af et stykke bagepapir.
Sprøjt 6 cirkler ud på bagepapir med en samlet diameter på Ca. 8 Cm.
Lad stivne.
Anretning:
Stil chokoladekage og abrikos-safranfromagen mellem midten af tallerkenen og Kl. 18:00
Pynt rundt om kagen med safran-abrikoscoulis.
Stil de 6 sammensmeltede chokoladesnirkler op af fromagen, eller læg den på toppen.
9/20/2009
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar