3/08/2009

Farseret Blæksprutte med Anis/citrongræs beurre blanc .

5 Personer.

1 Stk. 25 Cm. Frisk Blækspruttekrop
1 Citron
300 Gr. Fiskekød
10 stk. Tigerrejer
3 Æg
Salt og peber
1 Spsk. Hvedemel
Hakket persille
Lidt skalotteløg
Lidt koldt fiskebouillon
Thai fiskesauce
Citronsaft
1 Knivspids sukker
Frisk finthakket chili
Lidt fløde
Tandstikker

Lidt stjerneanis
Citrongræs
Smørklatter
Spæde spinatblade


Tilberedning:

Friske blæksprutter fås friskeste i Danmark, da vi fanger talløse, men eksporterer de fleste til Sydeuropa.
Brug de ti-armede med den store kondomlignende bagkrop.
Rens blæksprutten ved at skære lige bag hovedet og træk indvoldene ud.
Skær armene af lige under øjnene og fjern næbet i munden, der sidder midt mellem armene.
Skyl kroppene og dryp dem indvendigt med citronsaft. Læg dem til side.
Armene kan koges for sig selv eller hakkes i den fars, som skal fyldes i de rensede blækspruttekroppe.
Er det for besværligt at få fat i friske blæksprutter, så kan de købes som færdig rensede kroppe i frostposer.

Blækspruttearmene skæres i små stykker og blendes sejt med fiskekødet og tigerrejerne sammen med salt.
De øvrige ingredienser tilsættes, og der blendes til en blød fars.
Tilsmag med peber og chili.
Fyld blækspruttekroppene med farsen og luk dem med tandstikkere.
Fyld ikke helt op, da farsen udvider sig under opvarmning.
Damp blæksprutterne over et par centimeter kogende fiskebouillon i en spaghettigryde med indvendig si, eller sæt et dørslag ned i en gryde med lidt fiskebouillon i bunden og læg låg på.
Husk at gryden ikke må koge tør. Hæld mere fiskebouillon/vand på under vejs.
De fyldte blæksprutter skal have ca. tyve minutter, men skær en lille kant af kroppen og kontrollér konsistensen.

Lav en sauce af finthakket skalotteløg klaret i smør på en pande.
Tilsæt fiskebouillon, stjerneanis, citrongræs.
Kog saucen ind og tilsæt en klump koldt smør til jævning og sluk.

Smørsautér de spæde spinatblade ganske lidt, krydr og hold dem varme.


Anretning:

Skær de fyldte varme blæksprutter i skiver og server dem med dryp af den varme sauce på de varme spæde spinatblade.

Servér lidt godt brød til.

Ingen kommentarer: