1/01/2008

Rosmarinis på Chokoladeleje m. karamel og Abrikos

5 Personer.


Karamelsauce:

100 Gr. Sukker
150 Gr. Piskefløde.

Chokoladetærte:

100 Gr. Smør
110 gr. God Chokolade
95 gr. Sukker
50 Gr. Mel
4 Æg.

Rosmarinis:

700 Gr. Piskefløde
80 Gr. Sukker
5 – 10 Gr. Rosmarin
150 Gr. Æggeblommer
80 Gr. Sukker.

Abrikoskompot:

10 Abrikoser
40 Gr. Sukker
30 Gr. Honning
½ Vanillestang.


Karamelsauce:

Karamellisér sukkeret, kog fløden op hæld den i karamellen.

Chokoladetærte:

Smelt smør og chokolade i en skål over vandbad til 45° C.
Pisk æg og sukker sammen, vend melet i og tilsæt den smeltede chokolade.
Fordel dejen i bunden af 5 Daioleforme, og bag dem i ovnen ved 180° C. i cirka 7 minutter.

Rosmarinis:

Kog fløden, sukker og rosmarinblade op.
Pisk æggeblommer og sukker godt, kog flødemassen op igen, hæld halvdelen sammen med æggeblommemassen og hæld det hele tilbage i gryden.
Varm op til 82° C. og frys isen i ismaskine eller fryser. (Skal røres i starten!)

Abrikoskompot:

Skyl, halvér og udsten om nødvendigt abrikoserne.
Kog dem med sukker, honning og vanille stille og roligt til kompot i cirka 20 minutter.


Anretning:

Stil chokoladetærten midt på tallerkenen.
Langs inderkanten af tallerkenen lægges en ring af abrikospuré.
Mellem chokoladetærten og abrikosringen fyldes med tyndt lag af karamelsauce.
Lige inden servering lægges en kegleformet kugle af rosmarinis pyntet med et karamelliseret rosmarinblad.

Ingen kommentarer: