1/01/2008

Provence bagte Æbler m. Coulis

6 Personer.

7 Æbler
2 Appelsiner
75 Gr. Honning
75 Gr. Smør
10 Svedsker
2 Kanelstænger
1 Dl. Rødvin


Skræl den øverste halvdel af 6 æbler, skær blomst og stilk bort og tag kernehuset ud.
Placér æblerne i et smurt ildfast fad.

Udsten sveskerne og skær dem i julienne.
Vask appelsiner meget grundigt, og skær den yderste, tynde gule skal af, og hak denne skal meget fint.
Pres saften ud af appelsinerne, og gem denne saft.
Skær det sidste æble i fine tern.

Rødvin, appelsinsaft, julienne af svesker, honning og den hakkede appelsinskal koges sammen til en tæt svedskeconfit og fyldes i de 6 æbler.
Sæt et stykke kanelstang i toppen af hvert æble og bag æblerne ved 220° C. i ca. 20 minutter i nederste halvdel af ovnen.
Overhæld jævnligt æblerne med den sveskesirup, som uværligt vil smelte fra æblerne under bagningen.

Såfremt man ønsker lidt bruning af æblerne lige inden servering, er dette muligt !

Æblecoulis til 6 personer :

2 Grønne æbler
sukker
Vand
1 Stk. Citron

Skræl halvdelen af et æble tyndt.
Skær derefter æbleskrællen i meget tynde julienne og råsylt dem i citronsaft og sukker.

Kog lidt sukker og vand til en sukkersirup, og smag til med citronsaft.

De 2 æbler befries for kernehuse, stilk og blomst og blendes med lidt af sukkersiruppen.
Den blendede æblemasse vrides igennem étamine, og smages om nødvendigt til med lidt sukkersirup.

Servering.

Læg æblecoulis på tallerkenen, og placér det bagte æble på denne coulis, og ”drys” med grønne råsyltede æblejulienne.

Ingen kommentarer: