1/01/2008

Pærer pocheret i rød Bordeaux m. Lakridsfromage og Honningkagekiks

5 Personer.

5 Pærer
Rød Bordeaux vin
½ Stang Vanille
10 sorte Peberkorn
1 Stjerneanis
2 Tsk. Kanel
3 Nelliker
125 Gr. Flormelis

75 gr. sukker
1/2 St. Vanille
3/4 Dl. Vand
1/2 Liter letpisket flødeskum
3 Æggeblommer
4 blade gelatine
1 æg
Engelsk lakrids

2 Skiver Honningkage
15 Gr. Smør


Varm vinen op med krydderier og sukker.
Skræl pærerne og damp dem møre i vinen ved lavt blus.
Lad pærerne køle af i halvdelen af vinen, og kog resten af vinen ned til sirup konsistens, og afkøl.

Sukker, vand og lakrids koges igennem til let sirup.
Æggeblommer og æg piskes sammen med vanillemarv, den kogende sirup piskes ned i æggemassen og legeres let over svag varme til cremekonsistens..
Til sidst tilsættes den udblødte, smeltede gelatine i æggemassen.
Den letpiskede fløde vendes i æggeskummet og fromagen fyldes i forme, og køles i køleskab.
Efter samme opskrift kan man fremstille fromager tilsmagt med rom, cognac, whisky,
likører, chokolade, frugtpuré, nødder m.m.

Skær honningkagebrødet i 2 mm. Tykke skiver.
Smelt smørret nøddebrunt og smør det på honningkagestykkerne og rist dem i ovnen
ved 200° C.
Lad honningkagestykkerne køle af over en buet form.

Servér pærerne med reduceret rødvinslage og honningkagekiks placeret sammen med den kolde lakridsfromage.

Ingen kommentarer: