1/01/2008

Pandekage med orange/karamel sauce, marinerede komquat og vanille is

10 pers.

20 pandekager

Det skal være crepes.


Pandekagerne foldes i hjerteform og lidt smør kommes på, varmes i ovnen.

Orange/karamel sauce.

125 g sukker
125 g brunfarin
100 g smør
2 dl appelsin saft( vi bruger bare en juice med frugtkød)
1 spsk. Appelsin koncentrat ( fås bla. i Metro og Dagrofa)
½ dl orangelikør

Sukkeret smeltes i en gryde,( må ikke brankes) smørret tilsættes det koges op, og appelsin saft og appelsin koncentrat kommes i. saucen koges tyk og den smages til med orangelikør.

Marinerede komquats

10-12 komquats skæres i skiver og marineres i sukkerlage tilsmagt med cognac

Sukkerlagen laves af vand og sukker, en halv citron og 1 stang hel kanel.

Blandingsforhold 1-1 koges op og afkøles.

Anretning.


Pandekagerne lægges på en tallerken, maskeres med lun sauce og garneres med komquats, pyntes med friske jordbær og ristede mandelflager.

God vanilleis i kugler gives til

Ingen kommentarer: