1/01/2008

Mandelchokoladetærte med cognacmarinerede dadler og

8 cov.

100 g mandler
150 g rør sukker
4 æg (vægtklasse 3)
150 g smør
100 g mørk chokolade
1 spsk. Citronsaft

Overtræk
100 g mørk chokolade
5 g Smør

Mandlerne smuttes og hakkes meget fint i en foodprocesser.
Sukker og æggeblommer piskes luftige.
Smør og chokolade smeltes over vandbad og afkøles lidt.
Chokoladeblandingen, mandler og citronsaft røres i æggeblommerne.
Æggehviderne piskes stive og vendes i.
En springform på ca. 22 cm. Smøres godt og der klippes et stk. bagepapir til og det lægges i bunden af formen.
Dejen hældes i og bages i ovnen ved ca. 165-170 grader i ca. 35 min .( Hold øje med kagen den må ikke blive sort.)
Kagen afkøles og smøres med chokoladeblandingen.

Cognacmarinerede dadler
16-24 friske dadler
rørsukker
cognac

Kog en kraftig tyk sukkerlage af rørsukker
Bland den med cognac og vend dadlerne i og lad det stå og trække, gerne natten over.
Beregn 2-3 dadler til hver.

Frugtcoulis.
Der kan anvendes røde bær eller evt. kiwi.
Bærrene(kan være frosne) blendes i foodprocesser med lidt sukkerlage eller kiwien bare med floorsukker. Smages til.
Bærrene skal passeres gennem en sigte, det behøver kiwien ikke.
Servering
Der laves en bund af rød puree og en trekant af kage lægges på. Der kan så laves en ring af grøn puree omkring.
Der garneres med dadler og pyntes med evt. friske bær. Jordbær, Brombær, Hindbær, o.s.v.

Ingen kommentarer: