5 Personer.
Panna Cotta:
3 Hele æg
2 Æggeblommer
125 Gr. Sukker
5 Dl. Piskefløde
50 Gr. Makroner
Vanillesukker
Mandelkagedej:
75 Gr. malede mandler
75 Gr. Mel
75 Gr. Sukker
75 Gr. Smør
Karamel:
150 Gr. Sukker
2½ Dl. Vand
Zabaione:
2 Spsk. Sukker
2 Æggeblommer
1 Dl. Hedvin
Garniture:
Røde bær
Mynteblade
Sæsonfrugt
Panna Cotta:
Pisk æggene og æggeblommerne med sukkeret til en æggesnaps.
Tilsæt piskefløden og bland det godt, sigt cremen og tilsæt de meget godt knuste makroner.
Karamel:
Smelt sukkeret på en pande, tilsæt vandet og kog ind til flydende karamel.
Hæld karamel i formen så det dækker bunden, og kom cremen i formen.
Bag Panna Cottacremen i vandbad i ovnen i 45 minutter ved 130° C.
Når Panna Cottacremen er bagt monteres med samme mængde karamel på toppen som der blev forbrugt i bunden.
Sæt Panna Cottaen i køleskab, og kontrollér efter et stykke tid, at den kan slippe formen.
Mandelkager:
Tilbered mandelkagerne ved at blande alle ingredienser og forme dem til en rund kage på 1 cm. Tykkelse.
Bag dem i ovnen i 10 minutter ved ca. 170° C.
Zabaione:
Til Zabaionen røres sukker og æggeblomme sammen over svag varme, og når dette har opnået cremekonsistens tilsættes hedvin.
Garniture:
3 Appelsinfileter drysset med lidt mørkt rørsukker.
Anretning:
Panna Cottaen udtages af formen og deles til 2 couverter.
Den halve Panna Cotta sættes på tallerkenen på karamelsiden.
Mandelkagestykkerne udskåret i lagkagestykker drysses med lidt florsukker og anrettes.
Der anrettes med lidt Zabaionecreme og 3 appelsinfileter.
Velbekomme!
12/29/2007
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar