12/29/2007

Panna Cotta med Mandelkager og Zabaionecreme

5 Personer.


Panna Cotta:

3 Hele æg
2 Æggeblommer
125 Gr. Sukker
5 Dl. Piskefløde
50 Gr. Makroner
Vanillesukker

Mandelkagedej:

75 Gr. malede mandler
75 Gr. Mel
75 Gr. Sukker
75 Gr. Smør

Karamel:

150 Gr. Sukker
2½ Dl. Vand

Zabaione:

2 Spsk. Sukker
2 Æggeblommer
1 Dl. Hedvin

Garniture:

Røde bær
Mynteblade
Sæsonfrugt

Panna Cotta:

Pisk æggene og æggeblommerne med sukkeret til en æggesnaps.
Tilsæt piskefløden og bland det godt, sigt cremen og tilsæt de meget godt knuste makroner.

Karamel:

Smelt sukkeret på en pande, tilsæt vandet og kog ind til flydende karamel.
Hæld karamel i formen så det dækker bunden, og kom cremen i formen.
Bag Panna Cottacremen i vandbad i ovnen i 45 minutter ved 130° C.
Når Panna Cottacremen er bagt monteres med samme mængde karamel på toppen som der blev forbrugt i bunden.
Sæt Panna Cottaen i køleskab, og kontrollér efter et stykke tid, at den kan slippe formen.

Mandelkager:

Tilbered mandelkagerne ved at blande alle ingredienser og forme dem til en rund kage på 1 cm. Tykkelse.
Bag dem i ovnen i 10 minutter ved ca. 170° C.

Zabaione:

Til Zabaionen røres sukker og æggeblomme sammen over svag varme, og når dette har opnået cremekonsistens tilsættes hedvin.

Garniture:

3 Appelsinfileter drysset med lidt mørkt rørsukker.

Anretning:

Panna Cottaen udtages af formen og deles til 2 couverter.
Den halve Panna Cotta sættes på tallerkenen på karamelsiden.

Mandelkagestykkerne udskåret i lagkagestykker drysses med lidt florsukker og anrettes.

Der anrettes med lidt Zabaionecreme og 3 appelsinfileter.


Velbekomme!

Ingen kommentarer: