10/02/2007

Lobescoves

10 Couverter:

2 Kg. Okseunderbov el. slag
750 Gr. Grovthakkede løg
2 Laurbærblade
10 hel sort peber
1400 Gr. Rå kartofler i små tern
Smørkugler
persille, purløg og rødbeder.


2 Kg. Oksekød af underbov el. slag skæres i kvadrater på ca. 1½ cm., der gives et rask opkog i vand, det skylles og bringes igen i kog med vand.
Grovthakkede løg, ca. en tredjedel i forhold til mængden af kød, 2 laurbærblade og 10 hel sort peber indbundet i gaze, og salt tilsættes, det hele koges langsomt under låg ca. 1 á 1½ time.
Rå kartofler, ca. 2 tredjedele i forhold til mængden af kød skæres i små kvadrater og lægges ovenpå kødet, det koger til kartoflerne er omtrent udkogte, hvorefter kød og kartofler blandes omhyggeligt.

Serveres med smørkugler, der enten kan være rullet i persille el. purløg, eller purløg og persille kan serveres á part sammen med rødbeder.

Ingen kommentarer: