9/10/2007

Vagtler en Casserolles med Rosmarinkartoffelpuré

4 Personer.


4 Vagtler
Smør
Bacon i skiver
Salt og peber
Æblemost

Ærter
Perleløg
Iceberg
Bacon i tern

Fond fra Casserollen
Fløde
Salt og peber

Rosmarinkartoffelpuré til 12 Personer:

18 Bagekartofler
Frisk rosmarin
300 Gr. Smør
Salt og peber


Vagtlerne soigneres og afbrunes ganske let i smør i en gryde.
Vagtlerne optages og ombindes på brystfileterne med skiver af bacon, og afbrunes igen i gryden.
3 Dl. Æblemost tilsættes og vagtlen braiseres under låg til ønsket mørhed er opnået.

Bacon i tern sprødsteges på panden, perleløg dampes med og lige inden servering tilsættes søde ærter samt fint julienne af lidt Icebergsalat.
Tilsmages med salt og peber.

Fonden fra casserollen tilsættes fløde og tilsmages med salt og peber.
Hvis nødvendigt kan saucen opbages med beurre manier.

Bagekartoflerne skrælles, skæres i stykker og koges møre.
Dampes tørre og moses.
Tilsættes smør, salt, peber og fintskåret frisk rosmarin.
Kan efter ønske bages færdig i smurt Ramakinform inden servering.

Serveringsforslag:

Læg de flækkede vagtler forrest på tallerkenen med ærtesalaten skråt bagved.
Placér en porcelæns Ramakinskål med kartoffelpurréen skråt bagved vagtlerne.
Saucen serveres á part.

Ingen kommentarer: