8 Laksekoteletter á 150 Gr. 150 Gr. Smør
salt og peber
4 Skalotteløg
3 Dl. Hvidvin
2 Dl.Fiskebouillon
2½ Dl. Piskefløde
½ Citron
8 Små butterdejshalvmåner
250 Gr. Lyssejfilet
2 Hele æg
2 Æggeblommer
Salt, peber og muskat
2 Dl. Piskefløde
2 Æggehvider
Filetér laksen og skær 8 flotte koteletter på 150 Gr. Stykket.
Drys laksekoteletterne med salt, og lad koteletterne trække under låg i køleskabet mens Du laver lyssej farsen.
Blend det kolde lyssej kød med de hele æg og æggeblommerne.
Tilsæt piskefløden og tilsmag med salt, peber og lidt muskat.
Tag farsen op af blenderen, saml den i en bolle, og stil den koldt i køleskabet.
Efter 15 minutter tilsættes de piskede æggehvider, og farsen røres let og luftig.
Dæk laksekoteletterne med farsen formet som halvkugler (eller som Du syntes er pænt).
Smør bunden af et ildfast fad med sider med smør, og drys salt, peber og hakket skalotteløg over bunden.
Læg laksekoteletterne i det ildfaste fad og hæld hvidvin og fiskebouillon rundt om fisken.
Sæt fadet i ovnen ved 170 – 180° C. i ca. 15 minutter.
Når fisken er færdig hældes væden i en kasserolle og monteres med piskefløde, og fonden nedkoges.
Rør det kolde smør i saucen i små firkanter.
Tilsmag saucen med citron, salt og peber.
Butterdejshalvmånerne udskæres af en plade butterdej, pensles med æg, og bages til flot brun farve ved ca. 200° C.
Til laksekoteletterne serveres små smørsauterede tournerede grøntsager.
Anretning:
Laksekoteletten placeres midt på tallerkenen, og der monteres med sauce rundt om laksen.
De små tournerede grøntsager lægges rundt om laksekoteletten, og til sidst placeres butterdejshalvmånen.
Det hele anrettes rygende varmt !
5/14/2007
Laksesoufflé ”Auberge de Líll”
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar