4/06/2007

Laksetatar i sprød rede med Avocadocreme

5 Couverter.

300 Gr. Røget laksekød
4 Spsk. Klippet purløg
1 Æggeblomme
½-1 Tsk. Dijonsennep
15-20 Cm. Skrællet kinaradise
1 lille gulerod

Avocadocreme.

5 Spsk. Citronsaft
4 Spsk. Olie
2 Spsk. Vand
Salt og hvidt peber fra kværn
Kødet fra 1 pæn stor avocado (Ca. 200 – 250 Gr.)

Riv eller skær kinaradise og gulerod i lange tynde strimler, og læg dem et par timer i iskoldt vand.

Bland ingredienserne til avocadocremen, og purer alt i blenderen.
Tilsmag cremen og hæld den i én passende skål.
Læg stenen fra avocadoen ned i cremen, overdæk skålen med film, og stil skålen i køleskabet.

Hak laksekødet, der er befriet for røghinde, skind og nerveben fint med en tung skarp kniv.
Rør/pisk æggeblomme og sennep sammen, og bland det med laksekødet.
Rør purløg i, og stil laksetataren koldt i køleskabet.

Anretning.

Anret de afdryppede grøntsager som en rede midt på tallerkenen.
Fordel lidt avocadocreme omkring, og læg laksetataren midt i reden

Server resten af avocadocremen samt godt brød á part.

Ingen kommentarer: