5 Personer.
25 g smør
250 g kylling/kalkunkød i strimler
500 g champignon
1 liter vand
3 hønsebouillonterninger
3 grønsagsbouillonterninger
1 1/2 dl fløde
3 spsk. mel salt, peber
butterdej
revet pizzaost
Champignon brunes i smørret, og når de er nøddebrune og velsmagende kommes vand og bouillonterninger ved.
Fløden røres op med melet og kommes ved.
Koges godt igennem og smages til.
Butterdejen rulles ud og skæres i runde ”skiver” 1 cm. større end suppekoppens diameter.
Den kolde suppe hældes i en suppekop og dækkes med butterdejen,
der er smurt med pisket æg i kanten, og også penslet ovenpå inden bagning.
Pizzaosten og groft salt drysses på dejlåget og det sættes i en 200 ° varm ovn til dejen er gyldenbrun ca. 20 min.
Bemærk at denne ret også er meget velegnet til sen souper efter teater, og fint kan tilberedes
dagen før, blot butterdejslåget først ”monteres” inden bagning.
Ligeledes er mangfoldigheden stor, idet mange supper er velegnede til indbagning,
blot man husker, at suppen skal være kold under butterdejslåget inden bagning.
4/10/2007
Champignoncreme med Butterdejslåg
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar