4/10/2007

Fiskesuppe fra Cayenne

4 Personer.

1 Løg
1 Porre
2 Fed hvidløg
½ Spsk. Karry
½ Tsk. Cayenne
1 L. Fiskefond
½ Fennikelknold
1 Tomat
1 Laurbærblad
1 Kvist Timian
Salt og hvid peber
350 gr. Helleflynderfilet
4 Muslinger
400 Gr. Havkatfilet
4 dl. Piskefløde
Safran
Brøndkarse
38% Creme Fraiche
Sort Caviar


Hak løget og snit det hvide af porren fint.
Svits det i olien sammen med hvidløg, karry og cayenne.
Spæd med fiskefonden og tilføj findelt fennikel, tomat, laurbær og timian.
Smag til med salt og friskkværnet hvidt peber.
Kom endvidere de findelte fileter af helleflynder i suppen.
Bring det i kog og lad det småsimre uden låg i 20 min.
Lad det stå og svale let.
Fjern laurbærblad, timian samt skindet fra tomaten.
Kværn det hele i en blender til både fisk og grøntsager er fintpureret.
Kog nu denne fiskesuppe op med fløden og tilsæt de hele safrantråde.
Lad det koge ind i 10 - 15 minutter ved svag varme.
Rør jævnligt.

Skrab muslingerne grundigt.
Skær fileterne af havkatten i passende stykker.
Kom dem i suppen sammen med muslingerne.
Lad suppen simre i 10 minutter.
Rør i den jævnligt.
Serveres rygende varm med brøndkarsetop, creme fraiche og sort caviar.
Godt flutes serveres til.

Ingen kommentarer: